keskiviikko 29. elokuuta 2012

Uusi talo

Löysin viime viikolla vahingossa aivan ihanan blogin, Kalmankuja, jonka myötä sain lievän pakkomielteen hevimiehestä. Ajatus lähti viikonloppuna kehittymään kartanosta tatuointistudioon ja talokuume iski. Siskoni ystävällä oli sopivasti nukkekoti myynnissä ja kävin sitä tänään katsomassa. 


Talo tulee kokemaan melkoisen muodonmuutoksen, ajattelin maalata sen tummemmaksi ja kaiteetkin tulevat saamaan uuden värin. Vasemmalla olevaan pieneen erilliseen tilaan tulee tatuointistudio.



Talon sisustakin tulee saamaan uuden värimaailman, ainakin mustaa, viininpunaista/tummaa punertavaa violettia ja kultaa, keittiöstä ajattelin tehdä musta-harmaa-sävyisen. Taloon muuttaa heavy metal-henkinen pariskunta ja ullakolla asuu tatuointistudiossa työskentelevä mies. Pariskunnan hankin talon yhteydessä, mutta tuunaan heidän ulkonäkönsä uudelleen.

Talon ja nukkejen lisäksi ostin vielä hieman huonekaluja ja pikkuesineitä. Keittiön kaapit päätyivät kuitenkin Tassulaan ja Tassulan maalaamattomat kaapit taas päätyvät uuteen taloon.




 Sitten kun vielä keksisi sopivan nimen talolle, asukkaat ovat Morticia, Eddie ja David.

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Tervetuloa kierrokselle Tassulaan

Tassulassa on vielä pintaremontti kesken, mutta suurimmat remontit on jo suoritettu. Ullakolle tehty kylpyhuone on jo lähes valmis, portaiden kaiteet puuttuvat vielä.




Rouvan työhuoneesta on lattia vielä viimeistelemättä ja maaliakin pitäisi vielä seiniin saada. Rouvalla vaan pukkaa tilaustöitä siihen malliin, että kangaspuutkin piti pystyttää ja remontin viimeistely tässä huoneessa siirtyy myöhemmäksi.





Isännän työhuoneesta puuttuu myös lattian viimeistely ja tapetit seiniltä. Sinisävyinen tapetti on jo hankittu ja parkettikin odottaa laittajaansa, mutta Cristolla on tällä hetkellä niin hyvä inspiraatio uuden kirjansa kanssa, että pienet yksityiskohdat ovat unohtuneet tyystin. Kas vain, yksi löytökissoista onkin vallannut Criston työtuolin!




Makuuhuone on saanut lattiansa ja tapettinsa. Vielä kun Matilda ehtisi ommella uuden päiväpeiton sänkyyn, vuodevaatteet ovatkin näköjään ulkona tuulettumassa




Osa keittiön kaapeista vielä odottaa asennusta, hellakin näyttäisi puuttuvan. Keittiön keltasävyiset tapetitkin odottavat kellarissa, sekä ruskea-valkoiset laatat lattian asennusta. Kaappeja varten on myös jo hankittu vihreä maali, missähän välissä Cristo ehtisi jatkaa remonttia?




Olohuone ammottaa tyhjyyttään, valtavankokoinen kissojen kiipeilypuu on vielä suunnitteluasteella. Tähänkin huoneeseen olisi lattia- ja seinämateriaalit valmiina odottamassa.



Talosta löytyy vielä kellarikerros, mutta se on tyhjänä vielä toistaiseksi. Sinne on tulossa sauna, pukeutumistila, kylmäkellari hilloille ja perunoille, kodinhoitopiste ja lämmintä säilytystilaa.

Rouvalla on kaupungissa käsityöliike. Tai oikeastaan hän on vasta perustamassa sitä, myyntituotteet puuttuvat vielä tyystin. Liikkeeseen tulee neulelankoja, kankaita, nauhoja, nappeja, mitä ikinä käsityöliikkeestä voikaan löytää.


Kadun toisessa päässä pitkään tyhjillään olleen liikehuoneiston ikkunat ovat peitetty ja oven yläpuolelle on ilmestynyt kyltti "Dragon Tattoo". Päivisin liikkeen sisältä on myös kuulunut raskaampaa musiikkia ja remontin ääniä. Koskakohan tatuointistudio valmistuu ja minkälaista henkilökuntaa sieltä löytyy?

torstai 16. elokuuta 2012

Uutta kotiin ja vaatekaappiin

Matilda teki viime kuussa mekkotilauksen Ilonan Ompelimosta, sillä syksy on tunnetusti vilkasta aikaa kissataloissa ja syysjuhliin olisi kuitenkin saatava uusi mekko. Ompelimo sijaitsee naapuripitäjässä, Onnelankylässä, joten tilaus saapui melko nopeasti. Paketissa oli myös mekkoon sopiva laukku.


Makuuhuone sai uuden rahin ja pihallekin saapui tänään jotain uutta. Hoitokissat tietysti heti ihmettelemään, mitä pihalla oikein tapahtui.


Matilda jo mietiskeli, että jotain kasveja tuohon voisi istuttaa, mutta mikä olisi kissoille myrkytön?



(Uutuudet siskoltani, blogista Onnelankylän tarinoita)

lauantai 11. elokuuta 2012

Aikainen herätys


Christoffer sai aamulla aikaisin puhelun, taas löytyi kissa vaeltelemasta yksinään. Moottoripyörä piti kaivaa autotallin kätköistä jo klo 06.30 ja lähteä ajamaan 10km matka löytöpaikalle. Voi miten kiltti ja ihmisrakas kissa siellä odottikaan! "Sinusta on joku pitänyt hyvää huolta. Älä murehdi, kyllä me vielä perheesi löydetään", puheli Christoffer kissaa silittäessään.

Kotipihalle saapuessa Cristo pohti, mikä osa talon remontista pitäisi ottaa seuraavaksi käsittelyyn. Isossa talossa riittää vielä paljon hommaa, vaikka asumiskuntoon onkin jo saatu.